Skip to main content

Studiemiddag: Klimaatslimme boomsoorten: zeeden en tamme kastanje

04 juli 2024

Bossen veerkrachtig maken tegen klimaatverandering en tegelijkertijd het verhogen van de productiviteit in termen van C02-vastlegging is een belangrijk onderdeel van klimaatslim bosbeheer, het klimaatakkoord en de nieuwe nationale bossenstrategie. Tegelijkertijd is er nog weinig kennis over de klimaatbestendigheid van boomsoorten en (autochtone) herkomsten die op dit moment worden toegepast.

De kennis uit oudere proeven is beperkt ontsloten maar zeer waardevol om te beoordelen welke geschikt zijn voor gebruik in het Nederlandse bos. Deze middag zullen we samen meer te weten komen over de eigenschappen en het beheer van zeeden en tamme kastanje. We starten met een introductie van de soorten en de afwegingen die komen kijken bij het kiezen voor nieuwe boomsoorten. Daarna zullen we in het nabijgelegen bos op de Brabantse wal in het veld gaan kijken naar de vitaliteit en het beheer van zeeden en tamme kastanje.

Informatie

Doelgroep Deze middag is vooral bedoeld voor beheerders die geïnteresseerd zijn in de toepassing van zeeden en tamme kastanje in het bosverband, of daar ervaring mee hebben.
Doel Kennis uitwisselen over de introductie van nieuwe boomsoorten met nadruk op tamme kastanje en zeeden.
Sprekers Anton Vos (Bosadvies), Gryanne Hamming (Stichting Probos), Casper de Groot (Staatsbosbeheer), Paul Copini (WEnR)
Organisatie  Stichting Probos, WEnR en Staatsbosbeheer
Waar Ossendrecht
Wanneer 4 november 2024 van 13.00 uur tot 16.30 uur
Kosten gratis
Aanmelden Aanmelden kan via de evenementenpagina van Stichting Probos. Heb je verder vragen? Neem dan contact op met Gryanne Hamming via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0317 466558.