Skip to main content

Kennismiddag "Duidelijke taal over houtige biomassa uit natuur, bos en landschap!"

11 april 2013

Er wordt volop gesproken en er zijn tal van initiatieven in uitvoering waarbij aanwending van houtige biomassa uit het Nederlandse landschap centraal staat.

Het gaat dan met name om de inzet van de houtige biomassa voor energieopwekking. Binnen de regio Arnhem Nijmegen (zie kaartje) zijn diverse initiatieven gaande waarbij houtige biomassa wordt of zal worden ingezet. In verschillende gemeenten wordt gekeken naar de mogelijkheid voor het plaatsen van een biomassacentrale voor lokale energieopwekking. Daarnaast hebben steeds meer (agrarische) ondernemers in het gebied houtgestookte installaties staan. Tenslotte zijn en worden er ook meer grootschalige initiatieven ontplooid.

Ook voor u is er dus een markt! Als leverancier van houtige biomassa dan wel voor eigen gebruik. De ervaring leert dat er nog allerlei vragen leven die beantwoord dienen te worden voordat daadwerkelijk tot het aanbieden van houtige biomassa wordt overgegaan. Deze vragen en hun antwoorden waren het onderwerp van de kennismiddag op 21 mei. De nadruk van deze middag lag op het functioneren van de markt, de logistiek en de techniek. Het ging dus over praktische zaken waar we zo duidelijk mogelijk over wilden zijn. De kennis werd ingebracht door ervaringsdeskundigen en marktpartijen.

Naast het vinden van antwoorden op de onderstaande vragen kon u tijdens deze middag ook kennis maken met andere aanbieders, handelaren in houtige biomassa, kachelleveranciers, initiatiefnemers van projecten, beleidsmakers en vergunningverleners. Onder andere de volgende organisaties hebben een inleiding verzorgd: Parenco Hout B.V., DEGIN Projects, RGV, Heatplus, ’t Onderholt, Van den Nagel BV, Bosgroep Midden-Nederland en AgentschapNL.

Presentaties

Informatie

Wanneer Maandagmiddag 21 mei 2012 (13:30 - 17:30 uur)
Locatie Everwijnsgoed, Bennekomseweg 160 te Renkum
Voor wie Direct betrokkenen bij vraag en aanbod van houtige biomassa uit natuur, bos en landschap op lokaal niveau, maar met name beheerders en eigenaren
Regio Regio Arnhem Nijmegen (zie kaartje)

Deze kennismiddag werd u aangeboden door het Bosschap.