Skip to main content

Voorbeeldprojecten met minder bekende houtsoorten gezocht!

13 juli 2014

Houtdatabase
Op de website www.houtdatabase.nl worden 219 houtsoorten en 15 plaatmaterialen beschreven die kunnen worden toegepast in de woning- en utiliteitsbouw en de grond-, weg-, en waterbouw (GWW). Deze online houtdatabase bevat onder andere informatie over houteigenschappen, leveranciers en keurmerken duurzaam bosbeheer. De Houtdatabase wordt maandelijks door gemiddeld 3600 bezoekers geraadpleegd. In de Houtdatabase zijn 150 voorbeeldprojecten opgenomen die gebruikers kunnen raadplegen om te zien waar een houtsoort in de praktijk is toegepast. Dit zijn voorbeeldprojecten van bekende, veel toegepaste houtsoorten, maar ook voorbeeldprojecten van minder bekende houtsoorten, zoals Louro vermelho, Mukulungu, Okan en Tali.

Een etalage voor minder bekende houtsoorten
Met de certificering van duurzaam bosbeheer in de tropen, komen er steeds meer nieuwe (minder bekende) houtsoorten beschikbaar. Deze houtsoorten veroveren vaak met moeite een positie op de markt. Het gebruik van een breed palet aan houtsoorten uit gecertificeerde bossen (dus ook de minder bekende) is echter juist van belang is voor economisch rendabel en duurzaam bosbeheer. Centrum Hout en Probos willen de Houtdatabase beter benutten als etalage voor minder bekende houtsoorten uit gecertificeerde bossen! Door voorbeeldprojecten met minder bekende houtsoorten aan de Houtdatabase te koppelen, kunnen praktijkervaringen worden gedeeld. Bovendien dienen deze voorbeeldprojecten als inspiratiebron voor andere projecten.

Oproep
Heeft uw bedrijf projecten gerealiseerd in de woning- en utiliteitsbouw of GWW waarin nieuwe of minder bekende houtsoorten uit duurzaam beheerde bossen zijn toegepast, meld ze dan aan voor de houtdatabase! U kunt de projecten aanmelden via een online formulier: http://houtdatabase.nl/?q=node/232

Kent u houtsoorten, die nog niet in de database zijn opgenomen, maar die wel interessant zijn voor toepassing in de in de woning- en utiliteitsbouw of GWW, laat het ons dan weten via de onderstaande contactgegevens! Wellicht kan deze soort worden opgenomen in de houtdatabase ?

Wat krijgt u ervoor terug?
Uw project (en bedrijf) wordt onder de aandacht gebracht bij de gebruikers van www.houtdatabase.nl. Bij elk voorbeeldproject worden de bedrijfsnaam en de contactgegevens vermeld.

Meer info
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Casper de Groot, Stichting Probos (tel. 0317-466558 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

logo houtdatabase