Skip to main content

Sander Teeuwen | senior adviseur

28 september 2022
 T  +31 317 46 65 66
 E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 in  nl.linkedin.com/in/sanderteeuwen

Bekijk: zijn projecten en publicaties

Na het afronden van zijn opleiding Bos- en Natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit is Sander in 2018 zijn carrière begonnen bij Stichting Probos. Inmiddels is hij uitgegroeid tot expert op het gebied van bosinventarisaties, CO2-berekeningen en vraagbaken op het gebied van bos- en houtstatistieken. Via data inzicht verkrijgen in de status en ontwikkeling van het (Nederlandse) bos en de houtmarkt staat centraal bij Sander. Echter, als zoon van een hovenier is de praktische kant hem ook niet vreemd. Dat trok hem dan ook aan in Probos: een mooie combinatie van onderzoek, praktijk en kennisoverdracht.

Zijn favoriete boom of bos? "Het oude open beukenbos op de Oostereng bij Wageningen, met die mooie lichtval als de zon erop staat. Ook in de winter, als er verder niemand buiten is."

Sander coördineert het werkveld gegevensvoorziening. Hiermee levert hij een grote bijdrage aan het produceren van betrouwbare statistieken en marktgegevens op het gebied van bos en hout; essentieel voor het formuleren van beleid en uitvoeren van gedegen onderzoek. Sander is voor Nederland nationaal correspondent voor datavoorziening voor organisaties als de FAO, ITTO en UNECE en lid van de European National Forest Inventory Network (ENFIN). Tevens heeft Sander werkervaring opgedaan in het Amazone regenwoud van Brazilië, waar hij het effect van houtkap onderzocht op de regeneratie van tropische boomsoorten.