Skip to main content

Jasper Velthuis | adviseur

28 september 2022
 T  +31 317 46 65 51
 E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 in  nl.linkedin.com/in/jasper-velthuis

Bekijk: zijn projecten en publicaties

Na zijn studies in bos- en natuurbeheer (Van Hall Larenstein en WUR) zocht Jasper naar de balans tussen onderzoek en praktijk. Bij Probos zag hij hiervoor volop kansen! Dus meldde Jasper zich via een open sollicitatie waarna het voor Probos al snel duidelijk was dat Jasper een aanwinst is voor het team. Jasper houdt zich het liefst inhoudelijk bezig met actuele onderwerpen en vraagstukken binnen de bospraktijk, zoals klimaatslim bosbeheer. En die vraagstukken zijn er natuurlijk genoeg binnen Probos.

Zijn favoriete boom of bos? “Zelf heb ik veel met de boreale bossen zoals je die in Scandinavië hebt. Met name in het noorden van Zweden waar je nog oude boskernen met interessante structuren tegenkomt. Die hele regio heeft een bepaald ruw en eigenzinnig karakter. “

Jasper heeft tijdens zijn studie ervaringen opgedaan in Zweden en Zwitserland. Hij werkte onder andere mee aan een project over de klimaatgevoeligheid van de beuk in Europa. Binnen Probos is hij vooralsnog betrokken bij verschillende werkvelden alvorens hij zich verder zal gaan specialiseren. In zijn vrije tijd is Jasper een liefhebber van sporten en daarin verlegt hij graag zijn grenzen. Een kwaliteit die hij ook graag toepast in zijn werk.