Skip to main content

Nienke Welle | senior adviseur

28 september 2022
 T  +31 317 46 65 53
 E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 in  nl.linkedin.com/in/nienkewelle

Bekijk: haar projecten en publicaties

Nienke studeerde bosbouw aan de Hogeschool Larenstein en behaalde een master in Landschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze deed al heel wat jaren ervaring op bij een bosbouwadviesbureau, de Federatie Particulier Grondbezit én als zelfstandig adviseur, projectleider en onderzoeker. Het zoeken naar slimme functiecombinaties die de realisatie van nieuwe bossen kunnen ondersteunen is haar niet vreemd. Daarbij heeft ze aandacht voor het evenwicht tussen de ecologische, economische en sociale belangen op het platteland en zicht op de bestuurlijke verhoudingen. Ook (groen) erfgoed is haar passie, vooral de geschiedenis van het beheer van landgoederen in de breedste zin van het woord.

Haar favoriete boom of bos? "Een onmogelijke vraag! Ik houd van het oer-Hollandse kleinschalige cultuurlandschap, met oude eiken of kastanjes rond de boerderijen. Maar ook van oude beukenbossen, van een populierenweide met weelderige ondergroei, van een laan met Amerikaanse eiken in de herfst, van de eindeloze bossen in het Zwarte Woud."

Bij Probos houdt Nienke zich hoofdzakelijk bezig met het werkveld 'Meer bos en bomen'. Het is haar ambitie om samen met partners in het landelijk gebied bij te dragen aan de doelstelling van 10% meer bos in Nederland en een groen-blauwe dooradering van het landschap. Je kunt Nienke bellen voor vragen over bosaanleg/-uitbreiding en alles wat daarbij komt kijken (zoals vraagstukken rond ruimtelijke ordening, financiering, plantsoen en Natuurschoonwet), maar ook voor boshistorie of historisch geografische thema’s.