Skip to main content

Robin Zwijgers | adviseur

28 september 2022
 T  +31 317 46 65 69
 E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 in  nl.linkedin.com/in/robinzwjgers

Bekijk: zijn projecten en publicaties

Robin is als adviseur binnen Probos voornamelijk aan het werk op het werkveld gegevensvoorziening. Van ingewikkelde data leesbare grafieken maken: dát vindt hij leuk. Zeker wanneer deze gegevens helpen bij het gesprek over de opvattingen van bosbeheer.

Zijn favoriete boom of bos? “Een dennenbos op de zandgronden op een warme, droge zomerdag. Wat mij betreft een ondergewaardeerd soort bos. Een warme windvlaag met de geur van zand en dennen brengt me in deze bossen terug naar vakanties en zomerkampen uit mijn jeugd.”

Na een interessante bachelor, heeft Robin gekozen voor iets wat beter aansloot bij zijn interesses: het Nederlandse bos. Tijdens zijn studie Bos- en Natuurbeheer aan de WUR merkte hij dat dit de juiste beslissing was en schreef zijn scriptie bij Wageningen Environmental Research. Hiervoor heeft hij een data-analyse op gegevens van de Nederlandse Bosinventarisatie (NBI) uitgevoerd om kwesties over boseigenaren en houtoogst te onderzoeken. De master werd afgerond door een stage bij Bosgroep Zuid-Nederland waarbij hij de hoogtegroeifunctie van een bosgroeimodel heeft verbeterd op basis van de NBI gegevens. Samen met zijn interesses voor actualiteiten en ontwikkelingen rondom het Nederlandse bosbeheer geeft dit een goede basis voor zijn werkzaamheden bij Probos.