Skip to main content

Leernetwerk Hout in de bouw/GWW

23 mei 2019

27 juni 2019 en 26 september 2019, 13.00-17.00 uur

Hout is in veel opzichten dé speler in onze weg naar een duurzame en circulaire economie. Maar hoe krijgt circulariteit en het gebruik van hout specifiek, een prominente plek in het inkoopproces? Wat is de definitie van duurzaam geproduceerd hout en hoe controleer je hierop? Waar zit jouw invloed als inkoper, contractmanager, beleidsmaker of projectleider?

Het leernetwerk Hout maakt onderdeel uit van een breder circulair leernetwerk. In het centrale ochtendprogramma (dwz met alle 10 leernetwerken tezamen) komen gezamenlijke thema’s aan bod zoals interne organisatievraagstukken, impactmeting en monitoring en samenwerken met de markt.

In de middag zoomen we met experts in op knelpunten en kansen rond het inkopen van duurzaam hout. In de middag van 27 juni bieden we inzicht in de houtketen, welke ecologische en sociale uitdagingen er spelen en op welke manier hout positief kan bijdragen. Verschillende vormen van certificeren komen aan bod om duurzaamheid in de keten te borgen en te controleren. Na inzicht in de context van de houtketen, richten we ons op de inkoop van hout in verschillende fasen van aanbesteden. Middels voorbeelden van succesvolle en minder succesvolle inkooptrajecten leggen we uitdagingen en kansen bloot en welke knoppen jij als projectleider, inkoper of beleidsmaker kunt draaien om positieve impact te maken.

De middag van 26 september biedt meer inzicht in de impact van hout, ten opzichte van andere materialen. Die middag zoomen we in op verschillende meetmethoden. Het leernetwerk biedt inspiratie zowel vanuit experts als andere deelnemers. Door te werken met bestaande casuïstiek is het leernetwerk interactief. We zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktische handvatten. Naast twee middagen wordt er een online leeromgeving gecreëerd waar de relevante informatie ook op kan worden terug gevonden.

Wil u uzelf aanmelden of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met: Zinzi Stasse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-13951587)

Dit leernetwerk is geïnitieerd door: PIANOo en Rijkswaterstaat, in samenwerking met Twynstra Gudde, Probos, Convenant Duurzaam Bosbeheer en anderen.