Skip to main content

Workshop notenteelt (en fruit) in kippenuitlopen

31 oktober 2019

In het kader van het project ‘Agroforestry in kippenuitlopen’ wordt op 28 november van 13.00 tot 16.00 een workshop ‘notenteelt (en fruit) in kippenuitlopen’ voor pluimveehouders georganiseerd.

De workshop vindt plaats bij Johan Verbeek in Renswoude, waar eind vorig jaar in het kader van dit project op 2 hectare walnoten in de uitloop zijn aangeplant. Tijdens de workshop zal door hovenier en notenteler Roderik de Vries praktische kennis worden gedeeld over welke mogelijkheden er zijn met notenteelt in kippenuitlopen en wat er komt kijken bij het beheer van notenbomen in een uitloop.

Kijk voor meer informatie en het programma op https://agroforestrykip.nl/workshop-notenteelt-in-kippenuitlopen-28-november/

Buiten in de uitloop zullen de verschillende aspecten van beheer van notenbomen (o.a. aanplant, snoei, oogst) aan de hand van de notenaanplant aan bod komen.

Als aanvulling op het notenprogramma zal ook worden stilgestaan bij de fruitboomgaard in een ander deel van de uitloop, waarbij kort wordt verteld wat de ervaringen hiermee zijn en welke kansen er liggen.

Deelname aan de workshop is kostenloos, maar vooraf aanmelden is verplicht.

U kunt zich aanmelden via deze link.

 

Logos partners