Skip to main content

Eindbijeenkomst Biologische bestrijding duizendknoop

28 oktober 2019

Kan biologische bestrijding met een Japanse bladvlo en een Japanse schimmel helpen de duizendknopen in Nederland te beheersen? Afgelopen twee jaar is daar in Nederland onderzoek naar gedaan. Met als primeur de loslating van de bladvlo als eerste biologische bestrijder van invasieve planten in Nederland! Tijdens de eindbijeenkomst delen de onderzoekers de resultaten van het onderzoeksproject #uitde1000knoop. Daarna bespreken we graag met u de vervolgstappen in onderzoek naar biologische bestrijding van invasieve exoten.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats bij Koppert: Veilingweg 14, Berkel en Rodenrijs. Daarnaast is de bijeenkomst ook online te volgen. De link hiervoor ontvangt u in de week voor de bijeenkomst.

Aanmelden
Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.  Hierbij wordt gevraagd aan te geven of u de bijeenkomst op locatie bij Koppert wilt bijwonen of online.
Voor het bijwonen van de bijeenkomst op locatie is beperkt ruimte i.v.m. de capaciteit van de zaal. Meldt u daarom zich snel aan, uiterlijk 19 november. Online deelnemen kan natuurlijk altijd!

Programma  
10.00 uur Inloop met koffie/thee
10.30 uur Welkom door Koppert en STOWA
10.40 uur Eindresultaten van #uitde1000knoop
* Onderzoek met de bladvlo – Suzanne Lommen (Universiteit Leiden)
* Onderzoek met de schimmel – Janny Vos (CABI) en Harald Mikkelsen
11.35 uur Vervolgstappen in onderzoek naar biologische bestrijding van invasieve exoten – Henk Flikkema (Wetterskip Fryslân)
12.15 uur Lunch en onder voorbehoud mogelijkheid voor een rondleiding door het Experience Centre van Koppert in kleine groepjes
13.30 uur Afsluiting

Voor vragen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie over dit project kunt u vinden op de projectpagina op onze website.

Financiers
Het onderzoek wordt gefinancierd door:
financiers 1000knoop

Daarnaast wordt het onderzoek financieel mogelijk gemaakt door een Marie Skłodowska-Curie beurs die valt onder het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie (Marie Skłodowska-Curie grant agreement No 786624).
EU logo

© Probos , all rights reserved