Skip to main content

Seminar 'Gebruik aantoonbaar duurzaam hout', voor producenten van houten verpakkingen

11 april 2013

Duurzaamheid en de verwerking van gecertificeerd hout zijn belangrijke bestanddelen van de gedragscode van de Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging. Deze EPV-gedragscode met Chain of Custody-paragraaf wordt op 16 juni gelanceerd tijdens het seminar 'Gebruik aantoonbaar duurzaam hout'.

De gedragscode in kwestie is een samenstelsel van elementen waarmee de EPV concreet invulling geeft aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Middels het beleidsplan 'Houten verpakkingen, een bewuste keuze' als CoC-paragraaf van de gedragscode moeten alle EPV-leden dergelijke certificering verkrijgen. Daarmee moet het aandeel gecertificeerd hout in verpakkingen van dit materiaal aanzienlijk worden vergroot, een streven waar alle leden van de branchevereniging zich achter hebben geschaard.

Het door de EPV en Probos georganiseerde seminar dat op 16 juni heeft plaats gevonden in Bilderberg Hotel 't Speulderbos te Garderen en bedoeld is voor productenten van houten verpakkingen, werd geopend met de presentatie van de EPV-plannen. Vervolgens werd namens het ministerie van VROM het duurzaam inkoopbeleid van de overheid toegelicht. Patrick Jansen van Probos sprak over de noodzaak van CoC-certificeriung en Jurgen Kemps van Emballage Industrie en Houthandel Dongen over de verwerving ervan.

Programma

13.30 Ontvangst genodigden
14.00 Presentatie van het beleidsplan Houten verpakkingen: een bewust keuze! met aandacht voor de lancering van de EPV-gedragscode en het verwerven van een CoC-Certificaat
Peter Rikken, voorzitter EPV
  Duurzaam inkoopbeleid van de overheid
Tjitske IJpma, Directie Duurzaam Produceren, Ministerie van VROM
  Het nut en de noodzaak van CoC-Certifidering
Patrick Jansen, directeur van Stichting Probos
  Gebruik van houten verpakkingen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
  De verwerving van een CoC-Certificaat
Jurgen Kemps, Emballage Industrie en Houthandel Dongen BV en EPV-lid
16.00 Afsluitende borrel

Informatie