Skip to main content

Startbijeenkomst ‘Ketelwald: het verleden in het heden’

11 april 2013

Oude boselementen komen weer tot leven

Op donderdag 28 juni 2007 vond in Hotel Restaurant de Oude Molen in Groesbeek de startbijeenkomst plaats van het project ‘Ketelwald: het verleden in het heden’.

Het Ketelwald, bestaande uit het Nederrijkswald en het Reichswald, is een bosgebied ten zuidoosten van Nijmegen. Dit bosgebeid heeft een zeer rijke historie. In dit project, dat is geïnitieerd door Stichting Probos, worden de historische elementen in het Ketelwald in kaart gebracht en beleefbaar gemaakt. In de eerste fase van dit project worden aan de hand van een bestudering van het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) en veldinventarisaties de historische elementen in gelokaliseerd en beschreven.

Tijdens de startbijeenkomst overhandigde Wethouder Theo Giesbers van de gemeente Groesbeek aan beheerder Theo Wijers van Staatsbosbeheer een kaart met de eerste resultaten van de AHN-studie en de veldinventarisatie. Vervolgens gaven Nico Willemse van Archeologisch Adviesbureau RAAP en Chris Rövekamp een toelichting op de AHN-studie en de veldinventarisatie.

Na een korte inleiding over de geschiedenis van het Ketelwald door Klaas Bouwer, auteur van het boek ‘Een Notabel Domein. De geschiedenis van het Nederrijkswald’, vond er een excursie plaats door het bosgebied, waarbij de deelnemers enkele bijzondere historische elementen in het veld konden aanschouwen.

Meer info

in de pers:

Het project wordt financieel ondersteund door de Provincie Gelderland (Belvoir), de Gemeente Groesbeek, Staatsbosbeheer en het Prins Bernhard Cultuurfonds

E20070628 logos