Skip to main content

Databases 6de en 7de Nederlandse Bosinventarisaties

23 oktober 2023

7de Nationale bosinventarisatie

In de periode 2017-2022 is de 7de Nationale Bosinventarisatie (NBI-7) uitgevoerd (zie deze pagina voor de rol van Probos binnen de inventarisatie). De resultaten zijn gepubliceerd in de vorm van een rapport en worden nog verwerkt tot artikelen. Daarnaast zijn de op de veldplots verzamelde gegevens inclusief de resultaten van de verschillende analyses opgenomen in een database.

Deze database bevat naast de gegevens uit NBI-7 ook de gegevens uit de NBI-6, zodat het mogelijk is ontwikkelingen in de tijd vast te stellen.

De database biedt gebruikers de mogelijkheid zelf analyses op de gegevens uit te voeren. Daarnaast zijn de tabellen die zijn opgenomen in het rapport met de resultaten van de NBI-7 te reproduceren (Schelhaas et al., 2022).
De database (MSAccess) is te 
downloaden (Zip-file van 15 Mb).  Bij publicatie van een studie op basis van data van de NBI7 moet verplicht een acknowledgement voor het ministerie van LNV worden opgenomen evenals een verwijzing naar het hoofdrapport.

rapport:

bestand:

artikel:

6de Nationale bosinventarisatie

In de periode 2012-2014 is de 6de Nationale bosinventarisatie (NBI-6) uitgevoerd. De resultaten zijn verwerkt in het hieronder te downloaden rapport en artikel. Ook de database met de gegevens uit de NBI-6 inclusief gegevens uit het Meetnet Functievervulling bos (MFV bos) (officieus de 5de Nederlandse bosinventarisatie), zodat het mogelijk is ontwikkelingen in de tijd vast te stellen.

Ook deze database biedt gebruikers de mogelijkheid zelf analyses op de gegevens uit te voeren. Daarnaast zijn de tabellen die zijn opgenomen in het rapport met de resultaten van de 6de NBI te reproduceren (Schelhaas et al., nieuwe versie januari 2015).

De NBI-6 database (MSAccess) is te downloaden (Zip-file van 7,5 Mb). In deze Zip-file bevindt zich ook een beknopte beschrijving van de database (bijlage 5 van het rapport) en het metadata bestand. Bij publicatie van een studie op basis van data van de NBI6 moet verplicht een acknowledgement voor het ministerie van LNV worden opgenomen evenals een verwijzing naar het hoofdrapport.

rapport:

bestand:

artikel:

Indien u vragen heeft dan kunt u per mail contact opnemen met Sander Teeuwen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

logos NBI 6 7