Skip to main content

Joyce Penninkhof | senior adviseur

28 september 2022

 T  +31 317 46 65 57
 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 in nl.linkedin.com/in/joycepenninkhof

Bekijk: haar projecten en publicaties

Joyce deed tijdens haar stage bij Probos onderzoek naar de cultuurhistorie van de Sint Jansberg. Na een tussenstop bij de WUR startte ze in 2015 bij Probos. Op haar gestructureerde manier van werken houdt ze zich met van alles bezig, zowel inhoudelijk als praktisch. Ze heeft een brede interesse in alles wat met duurzaam bosbeheer te maken heeft en is daardoor een goede vraagbaak voor collega’s. Van elkaar leren en samen stappen blijven zetten in het bosbeheer, ook voor de toekomstige generaties bossen en mensen, vindt ze belangrijk.

Haar favoriete boom of bos? "Het bos op de Sint Jansberg bij Groesbeek. Heuvelachtig, op een oud landgoed. Je komt er loofbos tegen, productienaaldbos, maar ook oude vijvers en andere mooie cultuurhistorische elementen. Het voelt er bijna buitenlands."

Joyce heeft werkervaring in Finland, waar ze onderzoek deed naar verbossing van veengebieden. Binnen Probos houdt Joyce zich met name bezig met het werkveld ‘toekomstbestendig bosbeheer’, zoals graasdrukmonitoringsonderzoek waar het kwantitatieve effect van grote hoefdieren op bosverjonging wordt vastgelegd, revitalisering en aanvullende boomsoorten. Ook voert ze verschillende onderzoeken en projecten uit op gebied van invasieve exoten (in het bijzonder Aziatische duizendknopen) en is ze mede-initiatiefnemer van het Kennisnetwerk Invasieve Exoten. Daarnaast geeft ze samen met partners diverse cursussen.