Skip to main content

De Dag van de Populier

30 augustus 2015

De populier bepaalt het landschappelijke karakter van grote delen van Nederland. Maar het gaat niet goed met de populier. De aanplant is fors afgenomen. Populierenlanen en populierenbosjes verdwijnen momenteel snel. Hierdoor kunnen cultuurhistorisch waardevolle landschappen hun karakter verliezen. De populier is ook van groot belang is voor planten en dieren. Zo zijn er bijvoorbeeld al 14 paddenstoelen die het woord populier in hun naam hebben, omdat ze er geheel of sterk aan gebonden zijn. Daarnaast speelt de populier een belangrijke rol in de economie en levert werkgelegenheid op. Zo is de populier een zeer belangrijke boomsoort voor de Nederlandse rondhoutverwerkende industrie.

Om de populier meer bekendheid te geven, organiseren Vara’s Vroege Vogels en Stichting Probos op zondag 11 oktober de Dag van de Populier. Op deze dag worden excursies gegeven naar beplantingen van populieren om bijvoorbeeld de effecten van populier op flora en fauna te zien en de cultuurhistorische waarden te beleven. Daarnaast worden bedrijfsbezoeken georganiseerd naar kwekerijen, handelaren en houtverwerkers om de bijdrage van populier aan economie en werkgelegenheid te laten zien en de veelheid van producten die gemaakt worden van populier. Ga naar www.populierenland.com voor het overzicht van alle activiteiten.

Wilt u ook een excursie, bedrijfsbezoek of lezing geven? Dat kan! Voor meer informatie en aanmelden van het evenement kunt u contact opnemen met Joyce Penninkhof van Probos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 0317-466557) of Daniël Gulpers van Vara’s Vroege Vogels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 088-6766218).
logo vroegevogels