Skip to main content

Probos wint de Nationale Bosbeheerquiz

31 mei 2018

Op donderdag 17 mei streden 15 teams tijdens de vierde Nationale Bosbeheerquiz om de titel. Deze werd door Stichting Probos in de wacht gesleept. Team ´Zij die meten´ eindigde met twee punten verschil als tweede, Bosgroep Midden Nederland werd derde. De prijs bestaat uit een geheel verzorgde buitenland bos excursie onder deskundige leiding van de quizmasters.

In 8 rondes van 10 vragen hebben de teams laten zien wat zij van bos en bosbeheer weten. Bos werd ruim opgevat: zo waren er bijvoorbeeld ook vragen over de houtmarkt, soorten herkenning, bosgeschiedenis en kunstzinnige bosaspecten. Van één van de rondes waren de antwoorden in het bos te vinden. ´Het motto ´Probos weet wat er gebeurt in bos en hout´ is blijkbaar niet uit de lucht gegrepen´, aldus de lachende en trotse directeur Mark van Benthem.

De quiz werd opnieuw geleid door quizmasters Frits Mohren en Simon Klingen. De jury bestaande uit Henk Lugtmeijer en Yolt IJzerman bewaakte het eerlijke verloop (geen digitale hulpmiddelen) en besliste bij discussies over de antwoorden.

De volledige uitslag wordt hier (www.knbv.nl/Nationale-Bosbeheerquiz) binnenkort gepubliceerd.