Skip to main content

Groen goud uit landschapsonderhoud (samenvatting)

29 april 2013

Jan Oldenburger en Jaap van den Briel (Probos), David Borgman, Jeroen Oorschot en Liedeke Reitsma (Borgman Beheer Advies), Irma Corten en Ger Kupers (KandT management-Zilverberg advies) en Rob Meijers (Landschap Erfgoed Utrecht), augustus 2012

Landschap Erfgoed Utrecht, Borgman Beheer Advies bv, stichting Probos, KandT management en Zilverberg advies hebben de haalbaarheid van een regionale markt voor biomassa in het oosten van de provincie Utrecht onderzocht. Dit innovatieve concept is ontwikkeld in het kader van de regeling Mooi Nederland 2010 van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en is mede gefinancierd door de Provincie Utrecht, de Postcodeloterij Nederland en het Aeolusfonds. De studie laat zien dat er goede mogelijkheden zijn om hout, dat vrijkomt uit onderhoud van landschap en bos en nu nog vaak als afval wordt verwerkt, in te zetten voor lokale energie, zoals warmte uit houtverbrandingsinstallaties.

Het volledige rapport (114 pag.) is op aanvraag digitaal beschikbaar bij het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).