Skip to main content

Boscompensatie en bosuitbreiding registreren

22 januari 2021

Wageningen, 22 april 2021

Met de komst van de Bossenstrategie is er in Nederland weer volop aandacht voor bos. Probos juicht dit van harte toe, want bos levert de maatschappij veel onmisbare diensten zoals biodiversiteit, klimaatmitigatie, klimaatadaptatie, recreatie en hout.

Boscompensatie moet vooraf en ruimhartig
Zo is er ook aandacht voor boscompensatie. Ervaringen uit het verleden leren dat boscompensatie vaak moeizaam wordt gerealiseerd. Probos vindt dat boscompensatie zoveel mogelijk vooraf en ruimhartig plaats moet vinden om het verlies aan koolstof en biodiversiteit zo snel mogelijk te compenseren. Bovendien moeten de kwantiteit en de kwaliteit van het compensatiebos beter gemonitord worden. Dat gebeurt vaak niet. Meer leest u hierover in ons Bosbericht Online bomen over meer bos.

Zembla
De Bossenstrategie biedt de ultieme kans om hier nu werk van te maken. Daarom ging senior adviseur bij Probos, Anne Reichgelt, op pad met Zembla om te praten over boscompensatie. Als onafhankelijk kennisinstituut voor bos willen wij graag de boscompensatie en de bosuitbreiding registreren.
Wilt u hier met ons over meedenken, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beloofde bos is donderdag 22 april te zien om 20.25 uur bij ZEMBLA op NPO2 of terug te zien via uitzending gemist op NPO Start.