Skip to main content

Presentatie ‘Praktijkboek Bosbeheer’

23 maart 2018

PERSBERICHT
Postel/Wageningen, 23 maart 2018

Op 23 maart 2018 wordt in de Abdij van Postel (Vlaanderen) het nieuwe Praktijkboek Bosbeheer gepresenteerd. Dit boek is een uitgave van Inverde en Probos.

Bij het beheer van bossen is vakkennis onontbeerlijk. Ingrepen van een bosbeheerder kunnen decennia lang doorwerken in het bos. Vakkennis vormt daarom één van de pijlers van duurzaam bosbeheer. Probos en Inverde willen door middel van het nieuwe Praktijkboek Bosbeheer de vakkennis in Nederland en Vlaanderen versterken. Het boek is gemaakt door bijna 80 deskundigen uit zowel Nederland als Vlaanderen.

In 17 hoofdstukken beschrijven zij alle aspecten van het praktische bosbeheer. Centraal staan de twee belangrijkste sturingsmaatregelen in bossen, namelijk verjongen en vellen. Om deze reden vormen hoofdstukken als verjongen, dunnen, eindkap en bosexploitatie de kern van het boek. Maar ook meten en inventariseren, verpleging, houtverkoop, communicatie en participatie, groeiplaatsverbetering en natuurwaarden worden uitgebreid beschreven. Hierbij komen onderwerpen aan bod waar slechts weinig over is gepubliceerd in de afgelopen decennia. Uiteraard worden de nieuwste inzichten beschreven, zonder een voorkeur uit te spreken voor een bepaalde vorm van bosbeheer. Het boek is gericht op de praktijk van het bosbeheer en geschreven voor een brede doelgroep van boseigenaren en beheerders tot studenten en beleidsmakers. Dit boek is een uitgebreide informatiebron voor bosbeheerders die graag even iets na willen zoeken, maar evenzeer voor iedereen die graag meer wil weten over het beheer van bossen. Het boek is opgedragen aan Ad Olsthoorn, initiatiefnemer en gedurende lange tijd trekker van dit project.

Bestelinformatie
Praktijkboek Bosbeheer
(Hardcover, 560 pagina’s, kleur)
Patrick Jansen, Martijn Boosten, Michaël Cassaert, Johnny Cornelis, Etiënne Thomassen, Martin Winnock (redactie)
Uitgever: Inverde & Stichting Probos
ISBN 978-90-74277-29-7
Prijs: €40,- (incl. BTW en verzendkosten binnen Nederland)
Bestellen in Nederland: Probos bestelformulier
Bestellen in Vlaanderen: inverde-shop.be

 


Meer informatie
Neem voor recensie-exemplaren, illustraties of andere vragen contact op met: Martijn Boosten, Stichting Probos (tel. 0317 46 65 62, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)