Boek

In het noorden van Limburg, nabij Plasmolen in de gemeente Mook en Middelaar, ligt het landschap Sint-Jansberg. De bijzondere charme van dit natuurgebied komt voort uit zijn reliƫf, de prachtige hellingbossen, de sprengen en vijvers en de fraaie overgangen naar landbouw en moerras.

Boek

In het oosten van provincie Gelderland, in de gemeente Montferland, ligt het Bergerbos. De geschiedenis van dit natuurgebied is al sinds de middeleeuwen nauw verbonden geweest met de heren van den Bergh, die het majestueuze Huis Bergh bewoonden.

Boek

De landgoederen in het Renkums beekdal hebben een bijzonder rijke historie. Van heide tot lusthof; Landgoederen in het Renkums beekdal neemt de lezer mee op een fictieve wandeling over de landgoederen Oranje Nassau's Oord, De Keijenbeg en Oostereng.

Boek

In het zuiden van het Nationale Park de Hoge Veluwe ligt de Kemperberg. Deze zeventiendeeeuwse agrarische enclave groeide geleidelijk uit tot een prachtig landgoed, dat tegenwoordig deel uit maakt van het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland.

Boek

In het zuidoosten van de provincie Gelderland in het Rijk van Nijmegen ligt het dorp Groesbeek. De geschiedenis van Groesbeek en haar inwoners is altijd verbonden geweest met het bos dat zich vroeger uitstrekte van Nijmegen tot Xanten en Goch.

label